Glasgevuld nylon

Volledig productieproces

Cradle to Cradle keurmerk

Matrijzenmakerij

Glasgevuld nylon is één van de materialen waar Gebrema in Nuenen mee werkt. Als specialist in het ontwerpen en produceren van kunststofproducten kijken wij altijd naar welk materiaal het meest geschikt is voor uw product. Elk product heeft namelijk om andere eigenschappen en daar horen ook andere materialen bij. Maak kennis met de eigenschappen van nylon.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw product te bespreken

Contacteer ons

Wat zijn de eigenschappen van glasgevuld nylon?

Glasgevuld nylon behoort tot een van de belangrijkste technische kunststoffen. Het is dan ook één van de materialen die wij als specialist in kunststof-engineering gebruiken. De belangrijkste eigenschappen van dit materiaal zijn:

  • Hoge stijfheid en mechanische sterkte
  • Hoge kruipsterkte
  • Goede verouderingssterkte

Deze kenmerken maken dat het materiaal gebruikt kan worden voor producten die worden blootgesteld aan statische belastingen bij temperatuuromstandigheden. Het materiaal is minder geschikt voor toepassingen bij glijdende producten. De vezelsterkte in nylon wordt aangegeven door middel van nummers. PA6-materiaal geeft bijvoorbeeld een percentage van 25 tot 30% weer.

Kunststofspuitgietbedrijf | Gebrema B.V.

Bespreek de mogelijkheden voor nylon in uw product met ons

De mogelijkheden voor glasgevuld nylon in een kunststofproduct voor uw bedrijf bespreekt u met ons kunststofspuitgietbedrijf. U stuurt bijvoorbeeld een bericht naar ons contactformulier met de aanvraag voor uw product. Het is ook mogelijk om te bellen naar het nummer 040-2835026 en dan bespreken we telefonisch de aanvraag met u door.