De opmars van TPE

De laatste jaren is TPE, oftewel thermoplastisch elastomeer, in opmars. Dit wordt op steeds bredere schaal ingezet ter vervanging van traditionele materialen, zoals natuurlijke en synthetische rubbers. Het ziet ernaar uit dat de vraag naar dit materiaal de komende vijf jaar doorzet, doordat dit een beter alternatief biedt voor rubber, harde thermoplasten en metaal. Wij van Gebrema in Nuenen verwerken dit materiaal in de kunststofproducten die we voor u produceren.

Wat is TPE?

Thermoplastische elastomeer vormt een bijzondere grondstoffengroep die zich tussen de kunststoffen en de gevulkaniseerde rubbers bevindt. In technische termen zijn het polydisperse multiblokcopolymeren, oftewel samenstellingen uit twee chemisch verschillende blokken. Dit materiaal wordt gebruikt bij het spuitgieten van kunststof. De hardheid van een TPE wordt uitgedrukt in een Shore-classificatie. De rubberachtige materialen hebben een Shore A-hardheid van 50 tot 80. Boven 80 Shore A wordt een materiaal al relatief hard, maar is het nog steeds flexibel. Een materiaal met een Shore A-hardheid lager dan 50 is zeer soepel. Binnen ons bedrijf kijken wij bij het ontwerpen van een kunststofproduct of TPE gunstig is voor uw bedrijf en de toepassingen waarin u het wilt gebruiken.

Hergebruik van thermoplastisch elastomeer

Thermoplastische elastomeer vormt boven het smeltpunt een thermoplastisch karakter en bij de gebruikstemperatuur een elastomeerkarakter, zodat crosslinking optreedt tijdens de productie. Op die manier kan het materiaal goed gebruikt worden bij kunststof-engineering. Bovendien is dit proces omkeerbaar en worden de producten gerecycled. Dat is een belangrijk voordeel van dit product.

Bespreek de mogelijkheden voor dit materiaal in uw product met ons

Wilt u meer weten van de functionele eigenschappen van TPE en de mogelijkheden om dit materiaal te gebruiken voor kunststofproducten binnen uw bedrijf? Neem dan contact met ons kunststofspuitgietbedrijf op. U stuurt ons een bericht te via het contactformulier of ons een te bellen op het nummer 040-2835026. Wij kijken graag met u mee naar mogelijkheden.