PAA

Polyarylamide (PAA) wordt vaak ingezet als een waardig alternatief voor metaal bij de productie van hoogwaardige kunststof. Polyarylamide is een gedeeltelijk kristallijn, gedeeltelijk aromatisch polyamide.

 

EEN STERK STAALTJE KUNSTSTOF
Door de structuur zijn aromatische groepen in de keten minder mobiel dan de alifatische monomeren. Hierdoor heeft PAA een hoge glastransitietemperatuur. Dit resulteert in een hoge stijfheid en een lage kruip in vergelijking met andere kunststoffen, zelfs bij hoge temperaturen.

Unieke eigenschappen PAA
Naast de uitmuntende mechanische eigenschappen vertoont PAA, door zijn hoge verwerkingstemperatuur, een lage smeltviscositeit. Deze goede vloei-eigenschappen zorgen voor een gemakkelijke verwerking en maken zelfs complexe en dunwandige producten mogelijk. Bovendien zullen door deze lage viscositeit PAA-spuitgietdelen, zelfs met hoge vullingpercentages aan glasvezel, een mooi, glanzend oppervlak vertonen. Tenslotte vertonen PAA-compounds een lage krimp en een trage, beperkte vochtopname, waardoor spuitgietdelen uitermate stabiel zijn. Dat maakt PAA-producten tot een mogelijk alternatief voor metaal in toepassingen als automotive, elektrotechnologie, huishoudelektronica en meer.

Co-creatie
De experts van Gebrema zijn vakkundig en hebben een achtergrond in de chemie. Hierdoor kunnen wij samen met u hoogwaardige, technologische kunststof producten te ontwikkelen. Staat u voor een complexe uitdaging op productontwikkelingsgebied? Vraag gerust om een vrijblijvend gesprek. Wij laten u graag zien wat er mogelijk is!