Cradle to Cradle-keurmerk

Het Cradle to Cradle-keurmerk, afgekort C2C, is een nieuwe manier van duurzaam ontwerpen. Het doel van C2C is om producten te produceren die geen levenscyclus hebben die eindigt in afvalvorm. Het materiaal dat in producten zit die onder dit keurmerk gemaakt worden, wordt opnieuw de grondstof tijdens het produceren van een nieuw product. Wij van Gebrema in Nuenen werken steeds volgens deze milieuvriendelijke visie.

 
Bioplastics, een duurzaam alternatief voor traditionele kunststoffen
 

Het Cradle to Cradle-keurmerk is een grote stap vooruit

De belangrijkste gedachte achter het Cradle to Cradle-keurmerk is dat grondstoffen uit bestaande producten volledig worden hergebruikt als grondstof voor een nieuw product. Dat gebeurt allemaal zonder dat het ten kosten gaat van de kwaliteit. Ook wij als kunststofspuitgietbedrijf hergebruiken onze kunststofmaterialen volledig. Zo zetten we een grote stap richting een beter milieu tijdens onze kunststofverwerking. Heeft u onze biopolymeren al ontdekt? Dat is een mooi alternatief voor reguliere kunststoffen.

Ga een samenwerking met milieuvriendelijke producten met ons aan

Wilt u door ons een kunststofproduct laten ontwerpen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken. U vult ons contactformulier in of bereikt ons telefonisch door te bellen naar 040-2835026. Wanneer u een samenwerking met ons aangaat, bent u verzekerd van producten die volledig gemaakt worden volgens het Cradle to Cradle-keurmerk.