Bioplastics

Gebrema werkt met biologisch afbreekbare kunststoffen als alternatief voor conventionele materialen. Bioplastics kunnen globaal in drie groepen worden ingedeeld.

 

 

1. Direct gewonnen uit biomassa:
Natuurlijke polymeren. Deze worden direct geëxtraheerd en gewonnen uit tarwe, rijst, hout, mais, aardappelen en meer.

2. Deze bioplastics zijn gevormd door chemische synthese:

Polymelkzuur: Gepolymeriseerd uit het monomeer melkzuur dat door fermentatie van suikerkoolhydraten wordt geproduceerd.
Synthetische composteerbare polyesters: Composteerbare polyesters gebaseerd op synthetische (van aardolie afkomstige) monomeren

3. Direct door bacterien geproduceerde polymeren:
Polyhydroxyalkanoaten (PHA): Polymeren die gevormd zijn door gisten, bacteriën of planten Biopolymeren kunnen biobased zijn en afbreekbaar, biobased en niet afbreekbaar en niet biobased en toch afbreekbaar zijn. Dit is afhankelijk welke grondstoffen hiervoor gebruikt zijn.

Gebrema maakt gebruik van Ecocompound van Ecocreation bv. Het Ecocompound assortiment bestaat uit 100% natuurlijke en biologisch afbreekbare compounds die geschikt zijn voor diverse verwerkingstechnieken zoals spuitgieten, extruderen en thermoformen. Iedere Ecocompound is gemaakt uit hernieuwbare bronnen en wordt speciaal afgestemd op de eigenschappen van het eindproduct. Het Ecocompound assortiment is een duurzaam en concurrerend alternatief voor conventionele materialen zoals PP, PE en PS.