Kunststof

Als kunststofleverancier wil Gebrema het verschil maken. Dat doen we middels onze inbreng aan het begin van het productieproces; wij brengen onze ideeën en ervaring graag in om uw kunststof spuitgietproducten te verbeteren waar mogelijk.

 
 

ONZE KIJK OP

Matrijzen en spuitgieten
Een goed (kunststof) product kan niet zonder goed gereedschap. Daarom maakt Gebrema haar matrijzen bij voorkeur zelf. Wij adviseren en controleren in het belang van een kwalitatief goed eindproduct. Bovendien zorgen wij ervoor dat uw matrijzen tussen de verschillende productieranges in conditie blijven. Zo kunnen wij een maximaal nut van uw investering garanderen. Laat u uw matrijs liever elders vervaardigen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden Onze matrijzenexperts van de matrijzenmakerij kijken graag met u mee wanneer dat nodig blijkt.

Het maken van kunststof spuitgietproducten
Gebrema is een kunststofspuitgietbedrijf. Om te kunnen spuitgieten zijn matrijzen nodig; de mal waarin het kunststof gespoten wordt. De matrijs bestaat uit twee stalen delen en bevat een holte die de vorm heeft van het uiteindelijke product. Het product ontstaat door diverse soorten kunststofkorrels (granulaat) op hoge temperatuur te verwarmen tot vloeibare vorm. Onder druk wordt dit vervolgens de matrijs in gespoten. Dit noemen we ook wel injection moulding. De matrijs loopt vol met de vloeibare kunststof, die daarop zijn gewenste vorm aanneemt. Meteen daarna wordt de kunststof gekoeld waarna deze hard wordt. De matrijs wordt vervolgens geopend. Daarna wordt het kunststof product er machinaal uitgehaald.